YÖK QS'in değerlendirmesini açıkladı.
Hacettepe Üniversitesi’nden uluslararası bir başarı daha
Hacettepe, dört bilim alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında
YÖK’ün, geçen yıl “Araştırma Üniversitesi” olarak seçtiği, dünya sıralaması yapan 10 kuruluşun 2017 sıralamalarının 10’unda da yer alan Hacettepe Üniversitesi, uluslararası bir başarıya daha imza attı.
Hacettepe Üniversitesi, Londra merkezli sıralama kuruluşu QS (Quacquarelli Symonds) tarafından yapılan çalışmaya göre, araştırma ve tanınırlık açısından dünyadaki bin üniversite arasında ilk 400’e giren 10 Türk üniversitesinden biri oldu. Eğitim, Tıp, Eczacılık-Farmokoloji ve Mühendislik-Makine alanlarında, “Dünya ile rekabet edilebileceği” ilan edilen Hacettepe Üniversitesi, “Alan Odaklı Başarı Ödülü”nü hak kazandı. Ödülü, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan aldı.
10 TÜRK ÜNİVERSİTESİ 24 ALANDA İLK 400’DE
YÖK tarafından, sıralama kuruluşu QS’e yaptırılan ve Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanların tespitine yönelik çalışma sonuçlandı. Bu kapsamda, 46 alanda Türkiye’deki üniversitelerin çıktılarını değerlendiren QS, uluslararası düzeyde rekabet edebildikleri 24 alan tespit etti. Buna göre, belirlenen 10 üniversitenin 24 alanda dünya üniversiteleri ile rekabet ettiği ortaya çıktı.
SARAÇ: YENİ SÜREÇ BAŞLAYACAK
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, QS’e yaptırılan çalışmanın sonuçlarını, YÖK’te düzenlenen ve Türkiye’de yükseköğretim sisteminin mevcut durumunun uluslararası arenada değerlendirildiği “Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı”nda yaptığı konuşma sırasında açıkladı. QS’in, Türk üniversitelerinin dünya çapında rekabet ettiği alanları ve bu alanlardaki başarı oranlarını gösteren bir çalışmayı tamamladığına işaret eden Saraç, “Böylece, üniversitelerimizin dünyadaki konumunu da görmüş olduk. Üniversitelerimizin dünya üniversiteleri ile rekabet ettiği alanlardaki başarılarını gösteren bir röntgen filmi gibi oldu.” değerlendirmesinde bulundu.
YÖK olarak iki yıl önce bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma projesini başlattıklarını anımsatan Prof. Dr. Saraç, projeyi genişleteceklerini bildirdi. Araştırma üniversiteleri ile ilgili çalışmayı da sonuçlandırdıklarına değinen Saraç, QS’in araştırmasında belirlenen üniversitelere sadece plaket sunumuyla kalınmaması gerektiğine işaret etti. YÖK Başkanı, “Bu başarıların, hem kadro hem de kaynak aktarımıyla taçlanması da gerekir.” ifadesiyle bu üniversiteleri, belirli alanlarda ek projeler, ek bir programla desteklemek istediklerini belirtti.
*Başarı Ödülü Belgesi
*Ödülü Rektörümüz Aldı
*Basından Seçmeler