Musküler tortikolis boyun eğriliği demektir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Boyunu sabitleyen ve hareketlerine katkıda bulunan sternokleidomastoid kasının sertleşmesine bağlı gelişir. Bebeğin boynu kalınlaşan kasın olduğu tarafa eğrilirken, bebeğin yüzü karşı tarafa yönelir. Bir yaşından küçük bebekler germe egzersizleri ile takip edilirler. Bir yaşını geçen ve germe egzersizlerinden fayda görmeyen bebeklerde cerrahi tedavi planlanır. Cerrahi tedavide ise sert olan boyun kasının bir kısmı çıkarılarak eğrilik giderilir. Bu işlem sonrası hastalar 1 gece yatırılarak izlenir ve bir ay boyunca boyunlukla takip edilirler.
Kasık fıtığı tanısı konulduktan sonra en erken, en uygun zamanda ameliyat edilmelidir. Fıtık ameliyatı sonrası hastalar izlem ve beslenmeyi takiben günübirlik cerrahi bölümünden taburcu edilirler. Ek hastalığı olan veya düşük doğum ağırlıklı prematüre bebekler yatırılarak izlenebilir. Ailelere ameliyat sonrası kontrol ve ağrı tedavisi hakkında gerekli öneriler hastaneden ayrılırken verilmektedir.
Bebekler anne karnında iken testisleri karın içinde olup doğumdan bir süre önce kasık kanalından skrotuma inerler. Testisin inişini tamamlayamadığı ve kasık kanalında kaldığı duruma inmemiş testis denir. İnmemiş testisli bebekler 18 aylık olana kadar testisin kendiliğinden skoruma inme olasılığı nedeniyle takip edilirler. Takip süresinde inmeyen testisler için günübirlik cerrahi işlem planlanır. İnmemiş testisi olan çocuklar ameliyat günü ertesi ve 15 gün sonra pansuman yapılmak üzere poliklinikte kontrol edilirler.